Geen plastic meer! Steeds meer plastic spullen verdwijnen van de markt en worden vervangen door herbruikbare varianten. Ondertussen zijn we het al gewoon dat we onze eigen boodschappentas meenemen naar de winkel, binnenkort nemen we ook afscheid van wegwerp borden en bestek. Wij gaan voor een propere aarde. Maar hoe passen we ons aan aan een afvalvrije wereld?
Naar aanleiding van Mei Plasticvrij geven we je alvast enkele kleine, haalbare tips die een grote impact kunnen hebben:

 

 

 

 

 
1. // Een mooie dispenser met kraantjeswater en enkele takjes munt of een schijfje citroen op het aanrecht maken een einde aan het wekelijks gesleur met flessenwater.

2. // Schaf een stoffen boodschappentasje aan, neem het elke keer mee als je de deur buiten gaat. Ja echt, élke keer. Deze Parijse nettassen van Point-Virgule zijn de perfecte stijlvolle oplossing voor jouw boodschappen.

 

3. // Jouw koffie on-the-go kan ook prima in een herbruikbare mug. Daar kijkt al lang niemand meer van op. Deze reisbekers zijn gemaakt uit duurzaam bamboevezel. Dé natuurlijk manier om koffie te drinken.
4. // Investeer in een herbruikbare drinkfles en neem deze altijd mee als je de deur uit gaat. Ook de kinderen kunnen de fles meenemen naar school.
 5. // Weiger plastic rietjes in jouw drank op café. Kies liever voor een metalen versie. Tegenwoordig komen ze in alle kleuren en maten. Of ga volledig eco en kies voor de bamboe rietjes van Point-Virgule.  
   6. // Zeg neen tegen plastic- of aluminiumfolie rond jouw boterham. Neem jouw lunch mee in een lunchbox van Sistema. Je kan kiezen tussen een waaier aan formaten. Met of zonder compartimenten, extra yoghurtpotjes of zelfs met een eigen bestek. Voor elk wat wils.
 7. // Je kan heel wat zaken invriezen. Probeer hierbij te kiezen voor vriesvaste glazen potten, bijvoorbeeld van Kilner, in de plaats van wegwerpzakjes.